Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine z makrame izdelki, www.merakimacrame.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Meraki Macramé upravlja podjetje Gradbeno projektiranje, Nejc Povšič s.p., Grgar 72C, 5251 Grgar (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Meraki Macramé, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto ponudnika (ime in sedež ponudnika, številko registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

V ponudbi spletne trgovine Meraki Macramé so različni makrame izdelki, ki niso nujno stalni, temveč se ponudba lahko spreminja in ažurira. Zaradi različnih nastavitev naprav s katerimi uporabnik dostopa do spletne trgovine, lahko slike izdelkov barvno tudi nekoliko odstopajo od dejanskega izgleda.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– z nakazilom na TRR račun ponudnika
Ponudnik kupcu izda račun, ko prejme nakazilo.

Cene

Cene so predstavljene kot redne cene. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene izdelkov so izražene v evrih in veljajo, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. V ceno izdelka niso všteti stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa

1. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

2. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov, naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Izdaja računa

Spletna trgovina Meraki Macramé po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@merakimacrame.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, poškodovano, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Pri vračilu artiklov, kjer je bila koriščena  promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Možnost vračila ne velja če je potrošnik odstranil originalno pakiranje.

Reklamacije

Izdelka po 14 dneh od nakupa, ni mogoče vrniti brez utemeljenega razloga. V kolikor je razlog za vračilo reklamacija izdelka, mora kupec najprej poslati obvestilo o reklamaciji na e-pošto: info@merakimacrame.com.  Obvezno mora priložiti skeniran račun, ki dokazuje, da je bil nakup opravljen preko spletne trgovine Meraki Macramé . Katarina Kosmač (ODD) v največ petih delovnih dneh po pisnem obvestilu kupca potrdi prejem reklamacije in sporoči, kako bo potekal celoten reklamacijski postopek.

Dostava

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku, ki ne bo daljši od pet delovnih dni od potrditve naročila. Ponudnik pošiljke pošilja preko Pošta Slovenije d.o.o..

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti na izdelke, brezplačna poštnina…) pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na http://www.merakimacrame.com/politika-varstva-osebnih-podatkov/.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@merakimacrame.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Gradbeno projektiranje, Nejc Povič s.p.

Grgar 72C

5251 Grgar

Slovenija

Davčna številka: 46564365

Matična številka: 9021051000

IBAN: SI56 0400 0027 6703 402